Ајнштајновиот парадокс на близнаци

21 февруари, 20110
twin paradox animation explained


Познатиот парадокс на Ајнштајн во која еден близнак прави патување во вселената со ракета и се враќа дома да се најде на возраст помала од неговиот идентичен близнак кој останал на Земјата. Оваа интелигентна анимација е произведена од Yuanjian Luo ја толкува теорија на начин што ја прави полесно да се разбере, дури и за оние од нас кои никогаш не слушнале за време дилатација или нееквивалентни референтни рамки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi