Ако е во Будимпешта тогаш е ОК?!

30 јуни, 20110
reagan-statue-hungary

Градење споменици веројатно секаде е нормална работа. Во Македонија не бевме навикнати да се градат, па од тука и толкава фама за сите споменици од проектот Скопје 2014.

Во Будимпешта, иако и Унгарија ја газеше комунизмот 50 години, и тоа многу пожесток од нашиов, споменици се граделе и ќе се градат. Последен е овој на Роналд Реган, на кој за благодарност од унгарскиот народ за рушење на комунизмот, му го изградија граѓаните на Унгарија. Имаат среќа Америка е далеку па нема да им ги блокира границите за “ злоупотреба “ на дел од Американската историја, или уште подобро би дошла оваа реченица: Среќа што не решија унгарците споменик на Аце наш да му направат заради благодарност што наместо дивјаци на југ и исток да едуцира, не тргнал братствио и единство на север да промовира.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/