Ако свекорот бил женкар, гарант и мажот ќе биде ист!

3 јули, 20110
imgSizer.aspx

Ако сакате да дознаете дали вашиот сопруг ве изневерува, распрашајте се дали вашиот свекор бил верен. Новите истражувања покажуваат дека изневерувањето е наследно, барем кога станува збор за мажите и се потврдува старата поговорка “каков татко, таков син.”
Впрочем, многу познати прељубниците, вклучувајќи Тајгер Вудс и Ријана Гигс, имале татковци кои биле неверни.

Студијата, спроведена од страна на чешки истражувачи заклучиле дека мажите и жените имаат тенденција за неверство, но почесто изневеруваат мажите чии татковци ги изневерувале нивните мајки.

И на ќерките неверството на нивните мајќи влијае на ист начин. Јан Хавличек, научник кој го спроведувал истражувањето, објаснува дека момчињата растат гледајќи на светот околу нив и да учат од примери. Во оваа смисла, таткото бил клучна фигура по која ќе се заклучи дали нешто е добро или лошо.

Марти Хејзлтон, психолог на Универзитетот во Калифорнија, вели дека згодните татковци обично имаат да имаат синови кои исто така изгледаат добро, а таквите луѓе обично имаат повеќе можности за измама.

Атрактивната ќерка од згодните мајки се однесуваат поинаку. Девојките кои се атрактивни не мора да изневеруваат, тие веројатно имаат потреба од подобри партнери.

Мажите и жените, имено, се во потрага по различни работи во односите и својата привлечност користат на различни начини: мажите за да уживаат во сексот, а жените на тој начин го избираат најдобриот партнер и татко на нивните деца.

Хавличек тврди дека ако мажот е задоволен и среќен во вашата врска нема потреба да ја изневерува својата сопруга. Мажите обично изневеруваат, бидејќи сакаат секс и повеќе партнери, а не поради тоа штоим се досадни сопругите.

Меѓутоа, жените ќе изневерат само ако се незадоволни. Хавличек верува дека жените преку неверството сакаат да пронајдат нов партнер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/