Аман!!! Имате ли душа? Злупотребени дури 80% од децата од домовите во Германија

18 јули, 20110
SO000332

По скандалот околу сексуалното насилство над децата во црквените и државните установи, владата во Германија реши да превземе чекор за детално решавање на проблемот со насилство над децата. Тоа ги даде и првите резултати.

Во канцеларијата на Кристин Бергмен секојденвно стигнуваат по 50 телефонски повици и мејлови. Таа е доверливиот човек на гермаснката влада за истрагата од сексуалните злоставувања на децата. Таа направила голем чекор за сензабилизација на политиката на оваа тема. Тоа бил голем чекор за конечно овој проблем да се сфати сериозно.

До тогаш институциите како што е црквата, интернатите и другите организации верувале дека самите можат да ги решаваат овие проблеми интерно и дискретно. Сега тоа повеќе нема да можат да го правтат.

Германскиот институт за млади доби налог детално да ги истражи сите институции, каде бил пријавен било каков сомнителен случај.

Томас Раушенбах ги изнел застрашувачките резултати. Во последните години скоро во 50% од училиштата е забележан сомнителен случај. 70% во  интернатите. А во 80% од домовите за деца имало злоставување.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit