Американците го сакаат Реган назад! Мислат ќе ги извлече од кризата! :)

2 ноември, 20110
Regan

Американците го сакаат Реган да ги спаси од кризата и рецесијата, така покажала анкетата на Венити Фер и „60 минути“.

Кога американците би можеле да бираат кој од поранешните претседатели би сакале да ги води во ова време на рецесија, тие го избраа Роналд Реган. Според анкетата на Венити Фер и американската емисија „60 минути’, Реган добил 36% од гласовите на луѓето

На второ место е Френклин Рузвелт со 26%, додека трет е Томас Џеферсон со 13% од гласовите на американците.

Анкетата исто така покажала дека Хилари Клинтон би била најдобриот кандидат за американски претседател со 68% од гласовите.

Анкетата била спроведена во период од 28 септември до 2 октомври, а опфатила 1012 возрасни американци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi