Apple за три месеци заработил 6 милијарди долари

27 април, 20110
apple01

Компанијата Apple во второто тромесечие од својата работна година 2010/2011 забележал рекорден нето профит од 5,99 милијарди долари, пренеле француските медиуми. Работните резултати на Apple кои придонеле за продажба се уредите “iPhone” и “iMac”, кои не ги погодија и не направија прекин во снабдувањето на истите и покрај земјотресот на 11 март во Јапонија.

Земјотресот меѓутоа влијаеше на продажбата на уредот “iPad”, кои биле продадени 4,69 милиони примероци, наместо предвидените 6 милиони, поради недостаток на делови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi