Баба Бетка се повозе со трамвај низ Мелбурн! :)

28 октомври, 20110
Баба Бетка се повозе со трамвај низ Мелбурн! :)

Мелбурн – во австралискиот град вчера доцнел јавниот превоз, само поради кралските патници.

„Кралскиот трамвај“, возел низ австралискиот град Мелбур и повремено застанувал, за да кралицата Елизабета II и нејзиниот сопруг Филип добијат цвеќе од минувачите.

Чекањето на превозот не и пречеше на ЕЛизабета, но војводата од Единбург се гледаше дека е нетрпелив.

Од кралскиот трамвај, кралицата мафтала во нејзиниот препознатлив стил, додека Филип му велел на возачот да побрза.

„Кога влегоа во трамвајот, ја поздравив кралицата, а Филип ми рече да побрзам бидејќи веќе доцнеле“, изјавил возачот на трамвајот. Сепак тие беа љубезни, додал на крај.

Ова е прв пат кралицата да патува со трамвај по десет години, кога во 2002 година се возеше низ улците на Манчестер.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ITWbOujWpQw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi