Барселона – Шпанската убавица за Нова Година

22 декември, 20110
5

Барселона е метропола која може долго да го задржи вашето внимание бидејќи влијанието на медитеранската атмосфера и единствената архитектура прават туристите да не можат да ја заобиколат оваа каталонската престолнина.

Барселона е место каде што можат да се сретнат љубителите на помалку чудни, единствени градби со неповторлив печат на каталонскиот менталитет и авантуристите кои се желни за модерни технолошки достигнувања. Атмосферата е секогаш пулсирачка, а духот на градот постојано асоцира на забава и возбудување. Архитектурата на Барселона е неповторлива, по малку бизарна и им пркоси на сите клишеа.

Престолнината на Каталонија секогаш ги уривала границите и ги кршела табуата во уметноста, архитектурата и стилот уште од деветнаесеттиот век и со право се смета за домаќин на авангардата. Еден од најголемите градови во Шпанија е познат и по бурниот ноќен живот и лудите ноќни клубови како и уличните концерти.

Барселона оваа година изгледа божествено, дочекот на новата година и Божиќ го сменија ликот на и така прекрасната Барселона. Спремна за вистинско ужување….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma