Бесплатното е повкусно

17 февруари, 20110
catherine-reddoch

Сто годишната старица Катерина Редох, секојдневно пеш одела по три милји за да добие бесплатен хамбургер. Старицата станала многу позната во синџирот за брза храна Мекдоналдс, во Нов Зеланд, бидејќи секојдневно во терминот за бесплатни сендвичи била присутна. Таа изјавила дека тоа е нејзиниот омилен вкус, кој ја тера да се движи до таму пеш. Но, во изјавата додала и дека можеби што сендвичот е беспалтен е уште повкусен. Таа секој ден од 11 часот се упатувала кон центарот на градот, и секојдневно ја имала истата нарачка чизбургер без салата и топло чоколадо. Па до сега, за овие дваесет години, како што го практикува овој ритуал  таа има изедено повеќе од 8000 чизбургери и топли чоколада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma