Бразилец, а скроз луд! Спремен е за на тој свет :) ептен спремен! :)

19 август, 20110
kovcheg

Секој петок, спие во мртовечки ковчег „језиво“ или не, но тоа го прави бразилецот Зели Фереира Роси.

Бразилецот кој инаку има шеесет години оваа необична навика ја практикува секој петок, а ковчегот го добил на поклон од свој пријател.

Неговите сограѓани неможат да се изначуват на оваа навика на Роси, кој ја прави цели 23 години, поточно од кога му починал пријателот.

„Мојот пријател мислеше дека сум умрен пред 28 години, по една тешка сообраќајна несреќа која ја имав. Поради тоа бев во болница четри месеци, а се имавме договорено оној кој ќе го надживее другиот ќе му купи ковчег. Мојот пријател убеден во тоа дека сум мртов, ми купи ковчег и ми го испрати на домашна адреса“, изјавил Роси кого го нарекуваат и „ковчегот Џо“.

Ковчегот ми беше во куќата цели пет години, пред тој да почне да спие во него.

За пријателот изјавил дека бил разбојник и дека починал откако биле истрелани 14 куршуми во него.

Инаку, Роси навечер се затвара во ковчегот, а се буди околу шест наутро. Вели дека никогаш не снемал воздух.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi