Бреивик планирал да ја нападне и кралската палата

31 јули, 20110
4025faeb-c5f8-4035-9b92-90d6b39a2378

Портпаролот на норвешката полицијата, Пал Фредрик Хјорт Крабу изјавил дека Бреивик имал изработено планови и за други терористички напади, но не можел да ги реализира поради логистички проблеми.
Некои Норвешки весниците објавиле дека Бреивик планирал да ја нападне кралската палата и седиштето на лабуристите. Таа партијата ја сметал за одговорна бидејќи се залагала за мултикултурно општество.
На прес-конференцијата одржана саботата, адвокатот на Бреивик изјавил дека тој е повеќе од спремен да ги објасни своите постапки, и дека неговата перцепција за реалноста не е како кај другите луѓе.
“Тој се ‘уште се гледа себеси како голем генерал кој е во војна против муслиманската инвазија на Европа”, изјави неговиот адвокат.
Во меѓувреме постојат гласини дека норвешкиот власти во Шведска се во потрага по две лица кои наводно биле поврзани со Бреивик. Но, ова се уште официјално не е потврдено од страна на норвешки и шведската полиција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi