Цело село богаташи поради џекпот на лотарија! :)

25 декември, 20110
Цело село богаташи поради џекпот на лотарија! :)

Жителите од едно мало шпанско село Гранен овие денови ја доживуваат вистинската среќа и еуфорија, бидејќи освоиле џекпот на најзпонатата шпанска божиќна лотарија „Ел Гордо“.
Оваа лотарија во Шпанија се игра повеќе од 200 години, а за жителите на оваа земја тоа е најдобрата предбожиќна забава. Овој пат наградниот фонд изнесуваше 2 милијарди евра, а наградите се поделија на добитници низ целата земја. Сепак, поголемиот дел од наградените потекнуваат токму од ова село, а вкупно освоија 700 милиони евра.
Среќните селани излегуваа на улици за да ја прослават освоената награда.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ahP_auBIxtk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma