Четири начини да ја прекинете расправијата

24 септември, 20110
ljubov i seks 3

Признајте дека е во право

Ако навистина не сте во право, признавањето на овој факт е најдобар начин за да ја прекинете расправијата. Не само што двајцата ќе се смирите, туку ќе заработите почите бидејќи сте ја признале вашата грешка.

Напишете порака

Ова е еден од најдобрите начини за да ја завршите расправијата. Напишете објективно што е можно повеќе и потоа разгледајте ја ситуацијата. Направете го тоа само кога сте смирени. Ако видите дека не сте во право, извинете се.

Направете пауза

Расправијата може да трае само ако продолжите да реагирате на ситуацијата. Затоа направете пауза. Почекајте малку. Двајцата ќе добиете време да размислите што се случило и што резултат сакате.

Визуелизирајте што добивате ( што губите )

Додека се карате, пробајте да замислите што може да се случи под таа ситуација. Ќе сфатите дека сте ментално привлечени од резултатот кој сакате да го постигнете. А кога знаете што сакате, ќе биде полесно да го остварите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi