Chrome 12 достапен во стабилна верзија

9 јуни, 20110
chrome-20

Стабилната верзија на Google пребарувачот Chrome 12 од денеска е достапен за превзимање и симнување. Новите корисници може да го преземат од google.com/chrome, а старите ќе добијат автоматски надополнувања на новата верзија во наредните неколку дена.

Причините за преминување на нова верзија, покрај закрпените пропусти од минатата верзија, се новите можности за детектирање на злонамерните фајлови ивируси, можноста за бришење на Flash cookiеѕ, но и опцијата за пребарување на Chrome апликација директно од полето за адреси.

Покрај тоа Chrome 12 има поддршка за 3D CSS хардверско забрзување, а корисниците на Mac и Windows може да погледнат кои предности ги носи во работата тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma