Цукерберг верувал во Facebook како ние во ланскиот снег :)

14 август, 20110
mark_zuckerberg

Во тоа време Facebook постоел само 15 месеци и опфаќал околу 800 училишта, а Цукерберг се надевал дека Facebook ќе остане “ексклузивен”.
Основачот и воедно сопственик на најпознатата друштвена мрежа на светот, Марк Цукерберг пред 5 години немал некоја голема надеж во својот проект.
На интернет се појави снимка од прославата за три милиони Facebook корисници, на која Цукерберг не делува дека верува во својата друштвена мрежа. Изгледа дека тогаш тој не ни сонувал дека Facebook ќе достигне до милијарда корисници.
Во тоа време Facebook постоел само 15 месеци и опфаќал околу 800 училишта.
Денес Facebook е секојдневно предмет на нови вести, но и многу судски тужби.
Цукерберг пред 5 години верувал дека Facebook треба да “остане ексклузивен”, бидејќи со зголемување на корисници се губи квалитетот на услугите што се нудат.
Во 2006 година канцелариите на Facebook се наоѓале во Паоло Алта во Калифорнија и Цукерберг имал 20 вработени.
Погледнете од видеото што се мислел Марк Цукерберг пред 5 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit