Да се “претопиме” во околината а?!:)))

21 декември, 20110
camouflage-animals01

Животот во дивина е константна борба за опстанок. Ова во основа е сведено на два основни предизвици, да се нахраниш и да избегнеш да бидеш изеден. Една работа е да пронајдеш храна, но сосема друга е да ја собереш и задржиш. Од многуте офанзивни и дефанзивни системи, го издвојување камуфлирањето, бидејќи ви дава значајна предност и сте помалку видливи за останатиот свет. Погледнете неколку софистицирани кријачи кои можат да ги сменат нивните камуфлажи во согласност со промената во нивната околина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma