Дали убавите луѓе се посреќни?

4 април, 20110
beauty

Едно ново истражување од страна на економистите на Универзитетот во Тексас, Остин, стигнале до такви сознанија, дека поубавите луѓе се посреќни од оние кои се помалку привлечни. Истражувачите рекле дека поубавите луѓе можат да стигнат до повисоки плати и други економски бенефиции, како и до поубави сопружници. Студијата ги добила истите резултати и за двата пола, убавите мажи и убавите жени во различни култури и околини. Авторите Daniel Hamermesh и Jason Abrevaya ги напишаа наодите во нивниот труд кој се вика “Убавината е ветување за среќа?“. Економистите анализирале податоци од пет анкети во САД, Канада, Германија и Велика Британија. Истраќувањето опфатило 25,000 луѓе, за нивото на нивната среќа, а исто така биле прашани за стапката на атрактивност на учесниците и да се оцени нивната убавина преку фотографии. Истражувачите рекле дека првите 15 проценти од луѓето рангирани според нивниот изглед биле 10% посреќни од останатите. Студијата наиде и на критики од други истражувачи и ја оцениле како премногу субјективна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi