Десет главни причини за прекин на врската

25 март, 20110
pricinizaprekini

Еден американски женски портал направи анкета за да ги дознае кои се главните и најчести причини за прекин на всрката. Во анкетата учество земале 1400 жени, а одговорите кои ги дале се навистина изненадувачки.

1.  Едноставно престанавме да се сакаме, 39.7% изјавија дека до прекинот дошло заради недостаток на љубов.

2.  Заради неверство на партнерот, 36.6%.

3.  Кажана лага заради која е изгубена довербата, 29.3%.

4.  Чести кавги заради кои свативме дека не треба да бидеме заедно, 29.1%.

5.  Тој престана да ги прави малите слатки, романтични работи за мене, 21.1%.

6.  Ми недостасуваа слободата и излегувањата со другарките, изјавија 21.1% од жените.

7.  Не беше премногу амбициозен од аспект на неговата кариера, одговорија 20.6%.

8.  Еден од нас се пресели, 20.2%.

9.  Не ме прифати неговото семејство или пријателите, 18.9%.

10. Заради лош секс, 15.7%.

Интересен податок е дека за прекин на врската иницирале жените заради неподготвеност од обврски или врзување 12.7%, додека пак мажи кои не биле спремни за врска се 9.1%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi