Детективот од 96 сантиметри висина, страв и трепет за криминалиците

20 мај, 20110
detektiv

Иако е висок само 96 сантиметри, 34 годишниот Рајан Бергер од Калифорнија реши да тргне по стапките на својот татко и да стане детектив. Во бодиот успешно да ја обавува својата работа на детектив не го спречува ни ретката генетска деформација од која боледува, поради која е приморан да користи моторна инвалидска количка.

Иако физички немозже да ги лови и уапси криминалците, тој е високо квалификуван и вешт за останатите работи кои се составен дел од детективската професија. Неговиот шеф Трој Гурди вели дека на прв поглед  Рајан не инспирира страв кај криминалците, но откако ќе го чујат неговиот говор и што тој има да каже, веднаш им се менува мислењето.

Болеста која ја има Рајан е позната под името “болест на кршливи коски“, а само во САД од неа боледуваат помеѓу 25 до 50 илјади луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi