Диетата го тера мозокот да се јаде самиот!

10 август, 20110
dieta i mozok

Еве зошто е толку тешко да се ослабе!

Честопати кога сме на некој режим на исхрана, кога практикуваме диета сме нервозни. Научниците направија едно истражување за таа состојба и дојдено е до одговорот зошто слабеењето е толку тешко.

Одговорот е во мозочните ќелии. Како и сите останати човечки органи и мозочните ќелии за време на диета започнуваат да се јадат една со друга, како последен извор на енергија во организмот кој троши многу повеќе калории од она што внесуваме. Телото реагира на тоа така што праќа сигнали за глад до мозокот и целиот наш проект “диета” е ставен во неиздржливо искушение.

Нучниците се обидуваат да смислат решение за тоа како да ги блокираат овие центри, а со тоа и ќе се отвори патот до исполнување на нашиот проект.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi