Потребни состојки:
700 мл. млеко
70 гр. какао во прав
70 гр. шеќер
70 гр. путер
70. гр. брашно
2 лажици бадемово масло
Неколку излупени бадеми
Припрема: Во тенџере измешајте ги брашното, какаото и шеќерот. Додадете го млекото и варете ја смесата на умерен оган со постојано мешање за да не се создадат грутки.
По 5 минути додадете го путерот, па постепено намалувајте ја температурата и оставете смесата да се вари 10тина минути, а одвреме навреме промешувајте.
Во правоаголен сад кој претходно сте го намрсиле со бадемово масло претурете го пудингот од тенџерето, прекријте го и оставете го да се излади неколку часа во фрижидер.
Садот со изладениот пудинг превртете го внимателно на чинија за сервирање и декорирајте го со излупени бадеми. Добар апетит!