Еминем го добил спорот против Ауди

1 август, 20110
eminem_16

Еминем и неговиот менаџмент во јуни поднеле тужба против германскиот гигант  “Ауди” за неовластено користење на неговиот хит “Lose Yourself” во рекламата кампања која го промовирала новиот модел на Ауди “А6” Авант. Тужбата била покрената поради тоа што таа песна веќе била користена во рекламната кампања за автомобилскиот бренд Крајслер.
Откако судот пресудил во корист на Еминем, двете страни одлучиле да направат споразум, чии детали не биле обелоденети, но се претпоставува дека Еминем побарал од “Ауди” да уплати парични средства во хуманитарниот фонд за неговиот роден град Детроит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi