Форбс: Најбогатиот измислен лик е Scrooge McDuck

8 април, 20110
scrooge_mcduck

Богатите стануваат по богати, па дури и ако се измислени анимирани ликови, што го потврдува рејтингот на овогодинешниот економски американски магазин Форбс. Просечното погатство на 15 измислени ликови опфатени во оваа листа на магазинот Форбс за година дена е зголемено за дели 20%, на 9,86 милијарди долари, додека нивното вкупно богатство достигна 131,55 милијарди долари, што е повеќе од бруто домашниот производ на Нов Зеланд. На чело на листата се наоѓа Паторот (Scrooge McDuck), кој беше на второто место лани. Познат по својата скржавост Паторот, кој своето богатство го чува во злато и го инвестира во бисери и скапоцени камења, успеа за година дена да го зголеми богатството од 33,5 на 44,1 милијарди долари. На втрото место се најде ланскиот лидер, Carlisle Cullen, јунак од делата на писателката Стефани Мајер и од филмот “Самрак“ со богатство од 36,2 милијарди долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma