Google Maps ќе Ве води звучно низ светот:)

28 август, 20110
google-maps

Корисникот на Google Maps ќе мора да користи гласовен прелистувач, и да го притисне копчето со микрофон во десниот дел на линијата за пребарување на Maps, и да го изговори своето барање. Потребен е компјутер со вграден или посебен микрофон.
Со помош на гласовно барање ќе може да се бараат одредени објекти, или правци на картата. Google нагласил дека некои имиња на градови е полесно да се изговорат, него да се напишат со тастатурата.
Гласовниот прелистувач, исто така работи во апликациите на “Google Street View” за преглед на уличните панорами. За сега, единствено го препознава англискиот јазик, и функцијата е достапна само во САД, и само со прелистувачот “Google Chrome”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma