Гугл ги мрази србите!

31 октомври, 20110
nasss

Најголемиот светски интернет пребарувач Гул србите ги претставува како убијци и лудаци.

За србите се најлошо. Таков заклучок може да извлече некој доколку напише одредени клучни зборови.

Поточно, доколку на интернет пребарувачот напишете (why), прво нешто што може да се појави е „Сошто србите се толку насилни“, или пак доколку напишете „serbs are“, ќе ви се појави „луди“.

Доколку напишете во пребарувачот за слики срби, ќе ви се појават неколку слики каде има војници со пиштоли,  нереди и слично. Доколку се напишат други зборови, како македонци, хрватска и слично нема да се појави оружје, насилство и слично.

Иван Станковиќ сопственик на една маркетинг агенција смета дека сите срби мора да се занимаваат да изградат подобар имиџ на државата, за да се променат ваквите сфаќања за србите.

„Ова е тажно. Каков имиџ има Србија? На нешто што може да се влијае може и да се промени. Треба да се занимаваме до имиџот на нашата земја, пред да настанат вакви проблеми. Подобро е да се спречи, отколку да се лечи“, изјавил тој.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş