Хајдемо у планине…јер тамо има зиме :))) Камчатка! Зимскиот недопрен рај :)))

2 ноември, 20110
POLUOSTROV9

Полуостровот Камчатка се наоѓа во Русија. Овој полустров е долг 1.250 километри и има површина од 472.300 квадратни километри. На Камачатка се наоѓаат и вулканите Камичатки.

Полуостровот Камичатка, островот Карагински и Командирските острови го сочинуваат Камичатскиот крај, еден од осум руски краеви кои помеѓу останатите ги сочунуваат руските федерални субјекти. Во овој крај живеат околу 402. 500 луѓе, од кои повеќето се Руси, а има и околу 13.000 Корјаки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi