Хомосексуалците во Германија си имаат ковчези со “цветичи“! И на тој свет “различни“ на свој начин!

27 јули, 20110
gejkovchezi

Една германска погребална компанија одлучила во својата понуда да вклучи и организација на погреби за хомосексуалците, каде има специјални ковчези, украси и наоѓање на специјален верски лидер кој ќе ја води погребната церемонија.

Погребалната куќа од Келн дизајнирала ковчези за хомосексуалци. За овие специјализирани ковчези заслужно е претпријатието Königsfeld & Brandl, кои го водат Thomas Brandl (32) и Michael Königsfeld (34), кои и самите се хомосексуалци.

“На хомосексуалците не им е лесно да кажат дека сакаат да си го погребаат својот животен партнер. Во овие тешки ситуации полесно им е кога тие се во контакт со некој што ги разбира“, изјавиле Brandl и Königsfeld.

Овој претприемнички хомоселсуален пар, своите муштерии ги спојува со професионални лица кои држат говори или религиски лидери, организира погреби на места каде се закопуваат и други геј лица и обезбедува шампањ, разни шарени цветни украси.

Исто така, се изработуваат ковчези во бои на виножито или пак со еротски слики. Најголем нивни хит е ковчегот со гол маж на слика, па дури и за постарите жени кои сакаат на тој начин да заминат во другиот свет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit