Хорор измама во Јужна Африка

28 февруари, 20110
dr.uba 1

Јужна Африка беше преплавена со плакати на кои беше објавена веста дека извесен Д-р Уба, врши откуп на човечки органи, и за истите многу плаќа. Објавен бил и ценовникот на кој било напишано дека за дадени еден пар очи се добиваат 700 долари, за тестиси 225 долари. Оваа вест ја потресе и Власта во Јужна Африка како и нејзините жители.

Освен плакатите, за веста имаше и активен веб сајт на кој беа објавени крвави слики од постапката. За Д-р Уба, набрзо се дозна и преку сајтовите за социјално вмрежување. Но, наскоро беше откриено дека се работи за невкусна шега.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi