И во јаве или само на филм? Градби кои го одземаат здивот!

31 јули, 20110
gradbi

Дали некои згради постојат во реалноста или пак се само во филмовите? Сепак, основната функција на архитектурата во филмовите е да се дефинира просторот и времето во кое се одвива дејството од самиот филм.

Често режисерите и филмаџиите си играат со психологијата на гледачот, вовлекувајќи ги во суптилно различни емотивни фази, токму со внимателно избраните градби. Да се потсетиме на добрите примери на архитектура, кои успеале да ја доловат визијата за филмот.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NikEQy1XxDE

httpv://www.youtube.com/watch?v=10yzKwUZGGk

http://www.youtube.com/watch?v=nwevTdKL-tk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi