Има ли разлика помеѓу BBC и Битпазар?:)

26 август, 20110
86002

Читаjки еуфорични наслови на британските медиуми кои го прославуваат “падот на тиранинот”, “падот на бесното куче”, и сл. Водителскиот пар на BBC ги најавил  “сликите на големата национална прослава низ улиците на Триполи.” Потоа идела и снимка каде се гледа толпа на луѓе со темна кожа, кои изгледаат среќни и задоволни, мавтајќи со знамиња и скандирајќи нешто.

Не би требало да се биде антрополог, за да се сфати дека на сликата луѓето не се Либијци. Овие луѓе на главите имаат традиционални индиски бели капи, и знамиња кои ги мавтаат се Индиски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma