Избрани седум нови светски чуда

14 ноември, 20110
Избрани седум нови светски чуда

Во петокот беше објавена листа на Седум нови светски чуда во организација на фондацијата ‘New7Wonders’. Натпреварот започнал уште во 2007 година, а завршил во петокот во 11 часот и 11 минути на 11.11.2011.

Новите седум светски чуда се Амазонската прашума, заливот Халонг, водопадот Игуазу, островот Јеју, националниот парк Комодо, подземната река Пуерто Принцез и планината Table.

Погледнете ги природните убавини во овие нови седум светски чуда:

httpv://www.youtube.com/watch?v=4cAc9Fg7uC0

httpv://www.youtube.com/watch?v=fXWta8A2QvI

httpv://www.youtube.com/watch?v=giXJc0kbIHs

httpv://www.youtube.com/watch?v=IC0KajZrDoc

httpv://www.youtube.com/watch?v=mi2zU0tNH_s

httpv://www.youtube.com/watch?v=v5IxhjcAODo

httpv://www.youtube.com/watch?v=F7Gbm-qrww4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi