Измислено вештачко гориво за возила

31 јануари, 20110
izmislenogorivo

Научници од Британија измислиле вештачко гориво, на база на водород и  јаглерод. При тоа се користи енергија на гасот со неговото согорување. Првиот човек на проектот, професор Стефан Бенингтон кажал дека водородот има три пати поголема енергија од обичното гориво. Тој потврдил дека тие пронашле начин на складирање на водородот во тенки топчиња, за да може да се става во течна состојба. Таквото еко гориво не би произведувало стаклени гасови. Следната година се очекуваат првите тестови на возење, пренесуваат медиумите.

Извор: <a href=”http://netpress.com.mk”>Нетпрес</a></front

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi