Jaguar XK 120 Drop Head Coupé, 1953

6 јуни, 20110
1

Моделот што ви го прикажуваме е “Jaguar XK 120, од 1953 година, совршено сочувана верзија како на каросеријата така и на неговите оргинални делови. После неговата реставрација и прекрасниот склоп на сите компоненти овој автомобил го прави вистинско ремек дело.

“Britisch Racing Green” бојата во комбинација со мохер мекиот кров и беспрекорниот кожен ентериер едноставно го прави неодолив за љубителите на ваков тип на автомобили.
Jaguar XK 120 Drop Head Coupé е еден од најпосакуваните автомобили на XK 120 серијата.

Да потсетиме дека првиот модел од серијата “XK 120” е произведен во 1948 година и бил вистинска сензација во тоа време. Бројот 120 го има добиено по максималната брзина која можел да ја достигне овој автомобил во тоа време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma