Јапноците го претставија огледалото кое работи како топломер

23 јануари, 20110
caryn-moberly-river-mirror-

Јапонската компанија НЕЦ/Авио Инфраред Технолоџикс го претстави во Токио огледалото со спрецијален инфрацрвен сензор, кој ја мери температурата од далечина на човекот што се огледува во огледалото. Без физички контакт огледалото ја мери температурата на човековото тело и доколку таа е повидока од биолошката норма испушта звучен сигнал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi