Компири за подобар систем за варење

20 јануари, 20110
potatoes

Во текот на зимскиот период помалку внесуваме свежо овошје и зеленчук, што се рефлектира во нашиот дигестивен систем и целокупното здравје. Ова е причината зошто нутриционистите препорачуваат во овие студени зимски денови на нашето мени често да се наоѓа компирот. Всушност, оваа храна е богата со минерали, растителни влакна и сложени јаглехидрати, карактеристични за бавнa деградација и снабдување со енергија. Влакната кои ги содржат компирите имаат способност да врзуваат големи количества на вода, која ја подобрува функцијата на цревата и го подобрува варењето на храната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi