Јоко Оно: Публиката нa почеток не ја сакаше песната “Imagine”!

3 ноември, 20110
eyeglasses-john-lennon-yoko-ono

Вдовицата на Џон Ленон, Јоко Оно, изјавила дека публиката на почетокот на ја прифатила познатата песна на Џон Ленон “Imagine”.

“Не беше онa “Wow”! “, Изјавила Јоко Оно за песната, која е снимена во 1971 година.

Вдовицата на поранешниот “Битлс”, говорела на промоцијата на кампањата, “Замислете да нема глад” во Њујорк. Целта на кампањата била да присобере пари пари и да ја подигне свеста за гладните и сиромашните деца во Африка, Азија и Латинска Америка.

Магазинот “Rolling Stone” во 2004 година, ја ставил песната “Imagine” како трета од Топ 500-те песни на сите времиња.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi