Како изгледа градот Бристол, после собир на графити артисти! :)

23 август, 20110
grafiti vo boston

Најголемиот европски фестивал на улична уметност одржан во Бристол собра неколку од познатите светски графит-уметници кои преобразија дел од градот.

Некои од најпознатите графит-уметници се собраа во Бристол, градот во кој израсна уличниот уметник Бенкси. Во склоп на проектот под наслов Си ноу Евил графит-уметниците ги украсија монотоните фасади на зградите на улицата Нелсон. Фестивалот инспирира сличен проект одржан во Мелбурн кој собра повеќе од 400.000 посетители. Градските власти се надеваат дека и во нивниот град ке се случи нешто слично.

Пред две години во Бристол се одржа изложба на Бенкси која на градскиот буџет му донесе околу 15 милјони фунти, што се чини дека битно влијаело на проблематичните графит-уметници.

Уличната изложба ја разгледаа илјадници посетители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit