Каква уметност

12 јануари, 20110
Urinating_Police_Woman_Sculpture__2_

Во Германија една вест ги наполни весниците, и ја натера полицијата да го искоментира направеното. Во едно уметничко училиште имало распишан конкурс на кој се бирал и наградувал најдобриот уметник со 1000 фунти. Победил германецот кој фотографирал полицајка, соблечена до колена, како мокри на подот оставајќи голема локва под нозете. Полицајката е облечена во униформа со шлем, панцир. Од полицијата велат дека уметноста непознава граници но, со ова е отидено предалеку. Портпаролот од уметничкото училиште пак изјавил дека не ги разбира луѓето што напаѓаат, станува збор само за уметничко дело.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi