Кањонот Брус во Јута

25 октомври, 20110
1

Во југоисточниот дел на Јута, Соединетите Американски Држави, се протега чудесната ерозична творба – Кањонот Брус. Покрај неговото име,  посоодветна би била неговата компарација со еродиран, природен амфитеатар, отколку со кањон. Најзабележливите функции се неговите геолошки структури, формирани од грубите ерозии предизвикани од ветрови, мраз и вода. Еден од неговите специфични геолошки изданија е наречен Thor’s Hammer поради изгледот на тој дел од кањонот , создаден во форма на чекан. Посетителите можат да уживаат во сценско возење со поглед на кањонот. Туристите може да ги искористат убавините и преку пешачење, крос-кантри скијање.  Искористувањето на убавините, посетителите можат најубаво да го почувствуваат во некој од двата кампови кој се наоѓа во Националниот Парк на кањонот Брус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş