Католичка црква во Германија објавува порнографски книги! А секси помагала нема, а? Штета:)

29 октомври, 20110
slike-svet-5-prostitutka_399869623

Католичката црква во Германија се нашла во центарот на скандал откако било откриено дека таа е единствен сопственик на издавачката куќа која објавува порнографска содржина, но и романот Хари Потер, кој црквените кругови го сметаат за сатанистички.
Така, меѓу содржините објавени од страна на издавачката куќа Weltbild, која има 20 отсто од Германскиот пазар и заработува милиони евра од продажба на книги, се нашле наслови како “Интернет за лесни жени” или “Кажи ми, кучко”, пишува Берлинер Куриер.
Тие објавуваат книги за сатанизмот, црната магија и езотеријата. Значи, не е изненадувачки, што издаваат и книги како Хари Потер, за кои Папата рекол дека се противат на католицизмот.
Кардиналот Рејнхард Маркс изразил незадоволство поради тоа што нивните издавачи објавуваат порнографија и друга непримерна содржина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma