Кино за пушачи во Полска

28 април, 20110
anti-smoking-campaign

Кино салата Кијов во Краков откри дупка во законот и начин како да се гледаат филмовите и од страна на закоравените пушачи кои неможат да издржат 90 минути без да запалат цигара. Од 4-ти мај своите врати ќе ги отвори првото кино за пушачи во Полска, која инаку минатата година ги заостри законските прописи и забрани пушење на јавни места, во паркови и затворени објекти.

“Не го прекршуваме законот против пушењето. Салата во која ќе смее да се пуши додека се гледа филм не е типична кино сала. Секо место се третира како кафич, ресторан, клуб, а има повеќе од 120 квадратни метри површина, со што ние одлучивме една просторија да биде за пушачи“, изјавила Газета Виборч, заменик директор на кино салата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma