Ќе го купи ли Microsoft и RIM?

23 јуни, 20110
rim_logo_blue_1

Вредноста на компанијата RIM и понатаму се намалува, а некои проценки покажуваат дека 80% е помала од пред три години. Ниту влезот на таблет компјутерите пазарот не бил онаков каков што очекувала компанијата.

Microsoft пак, од друга страна и понатаму активно работи да се пробие што повеќе на пазарите за мобилните телфони.

Од компанијата велат дека работата на унапредување на Windows Phone платформата, но и на други споредни детали, како што е договорот со  Nokiа и купувањето на Skype, кои ќе допринесат за подобро позиционирање.

Тоа беше доволно за да се појават шпекулации во медиумите дека Microsoft ќе го купи и RIM.

Иако н иту една од страните на двете компании не сакале да ги коментираат овие гласини, Bloomberg пренесува дека оваа кавизиција нема да биде неочекувана, но и дека како потенцијален купувач може да се појави и Dell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma