Kога последен пат ја сменивте перницата?

29 јуни, 20110
RGBpopoln_vzglavnik_242

Перниците се легло на бактерии и вируси, затоа би требало да се менуваат најмалку еднаш годишно. Тие се извор на големи количества на микроби, според резултатите од анкетата спроведена од група британски научници.

Во текот на истражувањето, спроведено во болничка средина, во перниците се откриени околу 30 врсти на бактерии како што се SARM (златни стафилококи отпорни на антибиотици), ешерихија коли и вируски како што се грипот, хепатитис и варичела, пренесуваат француските медиуми.

За да се намалат здравствените ризици , експерите препорачуваат одредени хигиенски мерки, како избегнување на употреба на синтетички перници, употреба на туѓа перница, перење на перниците на секои три месеци и менување на перниците еднаш годишно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi