Кои се најсреќните луѓе во светот?

23 април, 20110
happy_people

Изгледа дека длабочината на џебот е главната причина за да бидеме среќни. Како и секоја година така и оваа спроведено е истражување за да се открие кои се најсреќните луѓе во светот.

Па така на првите пет места се земјите кои се наоѓаат истото место на листата на земји со највисок стандард. Пет најсреќни земји се Данска, Финска, Норвешка, Шведска и Холандија.

Жителите на скандинавските земји навистина живеат убаво. Во овие земји основните потреби се исполнети на најдобар начин, во однос на другите земји.

На оваа листа Македонија се најде на 100-то место, а на оваа листа се наоѓаат 124 земји. Земјите од поранешна Југославија се нешто погоре на листата.

Реден бр на земјата според резултатите во 2011. Земја Реден бр на земјата според резултатите во  2010.
38. Словенија 58.
56. Црна Гора 61.
59. Хрватска 61.
64. Косово 54.
67. Албанија 103.
76. Романија 73.
85. Унгарија 103.

 

Како утеха најнесреќната земја во светот е африканската република Чад, во која само 1% од населението се изјаснило дека се чувствува среќно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/