Колку калории на ден ни се потребни?

11 јуни, 20110
kalorii

За да се одговори на прашањето колку калории на ден му се потребни на организмот за одржување на телесната тежина, потребно е да знаеме дека тоа зависи од висината и тежината. Затоа има четири категории кои се направени врз основа на односот на висината и тежината на мажот / жената.

1.  Маж или жена кои тежат повеќе од 80 кг дневно треба да внесат 2500 до 3000 калории.

2.  Маж или жена кои тежат помеѓу 70 и 80 кг дневно би требало да внесат 2200 до 2500 калории.

3.  Маж или жена кои тежат помеѓу 60 и 70 кг би требало да внесуваат од 2000 и 2400 калории

4.  Маж и жена кои се тешки до 60 кг дневно треба да внесат до 1800 калории

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi