Колку помалку школо, толку повеќе секс

3 јули, 20110
missionary1

Жените со помало обрзование менуваат повеќе мажи отколку жени со високо образование, ова е заклучок на едно истражување кое е направено во Универзитетот Колорадо.
Научниците истражувањето го направиле со испитување на 3684 млади жени (22-24 години) кои навеле дека се сексуално активни. Било нагласено дека возраста на која девојките ја изгубиле невиноста не влијае на нивното образование.
Жените кои спиеле во просек со 7,4 партнери, тие се школувале помалку од десет години. Во исто време, жените кои спиеле во просек со 5,3 партнери, тие се школувале 15 или повеќе години.
Научниците во моментов не можат со сигурност да го поврзат образованието и сексуалната активност, но се согласуваат дека сексуалните односи на жените бараат одредена емоционална вклученост која негативно влијае на учењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/