Компјутер предвиде: Нуклеарен удар ќе ја уништи Земјата во 2012!!!

10 ноември, 20110
113270

Њујорк – Истиот овој софтвер го „видел“ и рушењето на кулите близначки во 2001 година.

Компјутерскиот софтвер наречен „Веб бот“, кој се занимава со предвидување на иднината, пресметал дека во 2012 година Земјата ќе биде уништена по еден катастрофален нуклеарен напад.

Софтверот најпво предвидел помали удари, а на крај ќе се ќе биде запечатено со еден огромен и фатален за Земјата и тоа некаде кон крајот на наредната година.

Инаку, овој програм е осмислен да ги следи и трендовите на финансиските берзи. Програмот исто така следи и филтрира новинарски статии, вести, блогови, форуми… преку тагови подоцна се доделуваат нумерички вредности за мерење на интензитетот на емоциите, времетраење, влијание, непосредност…

Предвидувањето на овој „видовит“ програм би останале незабележани, доколку во последно време не беа толку чести заканите на Иран, Израел итн..

Интересен е фактот дека компјутерското предвидување се совпаѓа со она на древните Маи, кои апокалипсата на планетата ја предвиделе дека ќе се случи на ден 21.12.2012 година.

А што вели Нострадамус?

–          Иако, Нострадамус не ја навел 2012 година како судниот ден за човештвото, сепак го предвидел следново „лидер од Блискиот исток ќе има нуклеарно оружје и многу веројатно дека ќе го употреби“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş