Конечно атентаторот на 2Pac откри кој го нарачал убиството

16 јуни, 20110
2Pac_Wallpaper

Легендарниот рапер 2Pac почина на 13-ти септември во 1996 година. Се до сега не беше познато кој го нарача неговото убиство, иако во јавноста се појавија огромен број на шпекулации. После толку години, човекот кој го стори делото реши да открие кој го нарачал убиството.

Освен ова, тој бил виновен и за обидот за убиство во 1994 година, кога обидот заврши неуспешно. Декстер Исак конечно го кажа името на човекот кој го нарачал убиството. Станува збор за Џими Хенчмен. За стореното дело тој му дал 2.500 долари и накитот кој му го одзел на 2Pac по убиството. Но, прстенот Џими сакал да го задржи за себе, додал Декстер.

http://www.youtube.com/watch?v=AtN43q1BMiA&feature=player_embedded

Интересно е тоа што 2Pak во својата песна “Against All Odds” ја споменува одмаздата на Џими Хенчмен.

По убиството на раперот дошло до голема кавга помеѓу двете старни, која постои и ден деснес. Едните стојат на страната на 2Pac а другите на Ноториус. Убиството на Ноториус следеше по шест месеци од смртта на 2Pac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma