Подготовка:
Сварете го тестото и оставете го да се исуши. Од павлаката, пармезанот и путерот направете сос.
На малку маслиново масло пропржете го кромидот и морковите, додадете го месото, а потоа и останатите состојки и оставете го на оган додека не се згусти смесата. Потоа додадете го сосот и со целата смеса фулувајте ги лазањите.
Кога ќе завршите со филувањето, посипете со пармезан и печете 20 минути во загреана рерна на 220С.
Состојки:
- 12 кори за лазањи
- 150гр мелено месо
- 150гр печурки
- 600гр павлака
- 200гр пармезан
- 2 лажци путер
- Една главица кромид
- Морков
- Масло
- Путер
- Пире од домати
- Лажица брашно
- Сол, бибер
- Мајчина душица и оригано