Лазањи

28 јуни, 20110
lasagna

Подготовка:

Сварете го тестото и оставете го да се исуши. Од павлаката, пармезанот и путерот направете сос.

На малку маслиново масло пропржете го кромидот и морковите, додадете го месото, а потоа и останатите состојки и оставете го на оган додека не се згусти смесата. Потоа додадете го сосот и со целата смеса фулувајте ги лазањите.

Кога ќе завршите со филувањето, посипете со пармезан и печете 20 минути во загреана рерна на 220С.

Состојки:

  • 12 кори за лазањи
  • 150гр мелено месо
  • 150гр печурки
  • 600гр павлака
  • 200гр пармезан
  • 2 лажци путер
  • Една главица кромид
  • Морков
  • Масло
  • Путер
  • Пире од домати
  • Лажица брашно
  • Сол, бибер
  • Мајчина душица и оригано

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi